Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Dappere Kat

Durven doen

Je zou graag meer willen durven. Zodat je beter met spannende dingen om kunt gaan. Dat kan met Dappere Kat, een combinatie tussen een online programma en gesprekken met een behandelaar. Je ontdekt wat angst en spanning precies doen. En hoe je er het beste mee kunt omgaan. Een groot voordeel is dat je het programma thuis kunt doen. In je eigen tijd. Daarnaast heb je gesprekken op de polikliniek.

Dappere Kat in het kort

  • Online programma om meer te leren durven

  • Combinatie van online en offline behandeling

  • Oefenen met situaties die je lastig vindt

Zo werkt de behandeling

Voordat je begint met de behandeling, heb je een gesprek met je behandelaar. Samen vullen jullie vragenlijsten in. Je krijgt uitleg hoe angst werkt en wat je eraan kunt doen. Daarna ga je stap voor stap oefenen met situaties die jij lastig vindt. Dat doe je gedeeltelijk online. Je leert ook allerlei trucs, die jou helpen in lastige situaties. Tijdens het programma heb je een aantal afspraken bij ons. Met jouw eigen, vaste behandelaar. En je kunt je behandelaar altijd berichten sturen als je iets wilt weten. 

Aan het eind van het programma kijk je met je behandelaar hoe het gaat. Jullie bedenken hoe jij kunt blijven oefenen. 

De rol van je ouders

Ook je ouders doen mee aan het programma. Je spreekt af wat zij mogen zien in het online programma. Zo blijft de informatie die jij privé wilt houden ook echt bij jou.

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.