Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Behandeling op school

Het weer fijn hebben op school

Lukt het je niet om goed mee te doen in de klas? Dan kan behandeling op school je helpen. Jij komt dan niet naar een gebouw van Accare, maar de behandelaar van Accare komt bij jou op school.

Behandeling op school: zo werkt het

Misschien heb je wel ergens last van. Je hebt bijvoorbeeld moeite om je schoolwerk af te maken. Of je bent vaak boos of bang. Misschien vind je het lastig om met andere kinderen op school om te gaan. Dat kan invloed hebben op jouw gedrag, waardoor leren ook lastiger wordt. We gaan samen zorgen dat je weer goed kunt meedoen in de klas. Je ouders, de leraar en de behandelaar helpen jou hierbij. Zodat ook jij op een plezierige manier naar school gaat.

We zetten eerst samen met jou, je ouders en leerkracht op een rijtje wat er allemaal speelt. Soms komen we ook in de klas kijken. Daarna maken we een behandelplan. Voor jou, je ouders en je leerkracht. Hierin zetten we ook de doelen die jij belangrijk vindt. Daarna begint jouw behandeling op school. Goed om te weten: deze methode heeft veel andere kinderen en jongeren al geholpen. 

Je ouders doen mee

Je ouders zijn niet altijd aanwezig bij de behandeling. Zij voeren aparte gesprekken met de behandelaar van Accare.