Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Behandeling thuis

Hulp in je eigen omgeving

Wat als niet alleen jij, maar ook jouw gezin hulp nodig heeft? En wat als de behandeling op de polikliniek alleen niet genoeg helpt? Of als je een crisis hebt? Dan werkt het soms beter als onze behandelaar bij jullie thuis komt.

Zo ziet een behandeling thuis eruit

Een behandeling thuis kan op verschillende manieren. 

  • Vaak combineren we behandeling thuis met een behandeling op onze polikliniek. Het kan soms zo zijn dat een behandeling beter werkt als jouw behandelaar thuis extra komt oefenen. Bijvoorbeeld als je op de polikliniek een behandeling volgt omdat je angstig bent. Ook als je ouders begeleiding krijgen bij het opvoeden, komt er soms een behandelaar thuis. 
  • Als jij en je ouders verschillende problemen tegelijk hebben doen we vaak Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Daarbij helpen we jullie gezin alle moeilijkheden stap voor stap aan te pakken. Met duidelijke doelen en veel oefenen. Soms gebruiken we daarbij ook video-opnames. Zo kun je direct zien wat er goed gaat en wat beter kan. Om jullie gezin nog meer te ondersteunen, vraagt de behandelaar vaak ook of vrienden en familie mee willen helpen.
  • Als je in een crisis zit, kiezen we bijvoorbeeld voor Intensive Home Treatment (IHT). Zo proberen we de crisis eerst thuis te behandelen. Dat doen we om opname in een kliniek te voorkomen.