Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Online behandeling

Behandeling wanneer jij dat wilt

Blended behandelen is een nieuwe manier van hulp geven. ‘Blended’ betekent ‘gemengd’. Een deel van de behandeling doe je thuis op je computer. Je hebt ook een aantal afspraken met je behandelaar. Door de mix kun je werken aan je behandeling wanneer jij dat wilt. In jouw tempo en op de tijd dat het jou uitkomt. En je hoeft minder vrij te vragen op school.

Persoonlijk contact

Blended is dus een online aanpak in combinatie met live gesprekken. Je volgt de blended behandeling met een vaste behandelaar, die je leert kennen voordat je begint. Hij of zij helpt je op weg en begeleidt je tijdens je behandeling. Je overlegt hoeveel afspraken je hebt en wanneer. En spreekt af wat je thuis wilt doen achter de computer. Je behandelaar kan je voortgang volgen en reageren op opdrachten. 

Jouw Omgeving

Je volgt je blended behandeling via ‘Jouw Omgeving’. Dat is het online portaal van Accare. Het is een beveiligde plek waar alleen jij en je behandelaar in kunnen. Wanneer anderen meedoen, kunnen zij ook toegang krijgen. Dat kunnen je ouders zijn bijvoorbeeld. Of je leraar. Dat hangt af van de afspraken die je hierover maakt. 

Eigen baas

Loop je midden in een opdracht vast? Heb je iets nieuws geleerd en wil je dat graag vertellen? Kijk je tv en schiet je nog wat te binnen? Of is er iets gebeurd waarbij je hulp wilt vragen aan je behandelaar? Dan stuur je een bericht aan je behandelaar. Wanneer en waarover jij wilt. Je snapt dat je behandelaar niet altijd direct de berichten leest – bijvoorbeeld als jij ’s avonds laat een bericht stuurt. Maar je behandelaar reageert altijd binnen de afgesproken tijd.