Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Polikliniek

Behandeling op één van onze locaties

Ga je bij ons in behandeling? Dan kan dat poliklinisch, klinisch, bij jou thuis of op school. Een poliklinische behandeling betekent dat je naar een locatie van ons komt voor jouw behandeling. We hebben bijna dertig poliklinieken in Noord- en Midden-Nederland.

Poliklinische behandeling: zo werkt dat

Als je binnenkomt, ga je in de wachtkamer zitten. Jouw behandelaar komt jou dan halen. We beginnen altijd met een intakegesprek. Je ouders komen dan mee. En als het nodig is, komen je ouders ook mee tijdens de gesprekken die daarna nog komen. Daar maken we afspraken over. 

Je leert tijdens een poliklinische behandeling om beter om te gaan met jouw klachten en moeilijke situaties. Je hebt meestal eens in de week of een keer in de twee weken een gesprek met je behandelaar. Je praat dan over de dingen die je moeilijk vindt of waar je problemen mee hebt. Soms krijg je ook andere vormen van hulp. In een groep bijvoorbeeld.

Dichtbij

Meestal kun je je behandeling krijgen op de polikliniek die het dichtst bij jou in de buurt is. Maar het kan voorkomen dat je iets verder moet reizen. Bijvoorbeeld als jij specialistische hulp nodig hebt die wij niet op al onze locaties bieden.

Bekijk een locatie bij jou in de buurt