Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Smaakk! en 99gram

Wat zijn de resultaten van onze online behandelprogramma's voor eetstoornissen?

Status
Deelnemers zoeken
Thema's
Eetproblemen

Accare is koploper in e-health en biedt kinderen en jongeren met een eetstoornis zowel een blended, als volledig online behandeling. Met dit onderzoek willen we graag meer zicht krijgen op de effecten van de behandelprogramma’s Smaakk! en 99gram, en op de doelgroep die meedoet aan dit type behandelingen.

Wie kan deelnemen?

  • Jongeren tussen 12 en 23 jaar met anorexia nervosa, boulimia of binge eating disorder en die zijn aangemeld bij Accare

  • Jongeren tussen 14 en 23 jaar die zich via 99gram.nl hebben aangemeld met eetprobemen passend bij boulimia

Achtergrond

Binnen Accare maken we gebruik van het blended behandelprogramma Smaakk! Dit programma is speciaal ontwikkeld voor jongeren met een eetstoornis. Blended betekent dat de behandeling deels online en deels face-to-face plaatsvindt. Daarnaast biedt Accare een honderd online behandeling. Jongeren met eetproblematiek passend bij boulimia nervosa kunnen zich hiervoor aanmelden via www.99gram.nl. Voor zowel de behandeling Smaakk! als 99gram willen we graag meer zicht krijgen op de doelgroep die meedoet aan de behandelprogramma’s en wat de effecten van de behandeling zijn.

Het onderzoek

Gedurende de behandeling wordt op verschillende momenten gemeten hoe het met de jongere gaat. Aan de hand van deze metingen wordt bekeken wat de resultaten zijn van de online behandelprogramma’s. Deze metingen hebben als belangrijkste doel hebben dat de jongeren zelf zicht krijgen op hoe het met ze gaat gedurende de behandeling. De metingen gaat over eetproblemen, maar ook over hoe ze in het algemeen in hun vel zitten en hun lichaamsbeeld. Ook vragen we om feedback op de behandeling en behandelaar. We vragen ze ook toestemming voor het gebruiken van deze informatie om zicht te krijgen op deze behandelingen in een grotere groep.

Samenwerking

We werken voor al onze onderzoeken naar voedings- en eetstoornissen samen met de faculteit klinische psychologie en psychopathologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat doen we in de Academische werkplek voedingsstoornissen, eetstoornissen en obesitas. Lees meer over de Academische werkplek.