Training Trauma en CGT technieken

Vanwege te behandelen trauma-problematiek is er op diverse locaties (van Accare) een lange wachtlijst ontstaan voor o.a. EMDR-therapeuten. Het blijkt dat de afweging CGT en/of EMDR nauwelijks gemaakt wordt en onvoldoende wordt besproken met clienten.

Deze 3-daagse cursus beoogt de CGT-benadering-, de CGT-technieken een grotere plaats in het collectieve bewustzijn te geven.
Achtergronden worden bestudeerd en besproken, meerdere technieken worden geoefend, waarbij (imaginaire) exposure altijf min of meer een rol speelt. Voor specifieke cognitieve interventies zal t.z.t. nog een nader scholingsaanbod volgen.

Verdere oefening/training kan vervolgens ook in supervisie/intervisie voor diegenen die in opleiding zijn.

Voor wie

De training is bedoeld voor Gedragstherapeuten (i.o.), Gedragstherapeutisch werkers (i.o.) en Gedragswetenschappers en medici met basiskennis van de (cognitieve) gedragstherapie

Inschrijven

De kosten voor deze training zijn € 595,- Bij deze prijs zijn inbegrepen: koffie/thee, lunch en certificaat. Deelnemers van Accare krijgen een korting op dit tarief.

Inschrijfformulier maart 2018
Data: 14 en 15 maart + 5 april.
Tijd: 9.00-17.30 uur.
Locatie:
 Accare, Stationsplein in Assen.
Trainers: Klaas Molenkamp (Klinisch psycholoog/gedragstherapeut VGCt), Irma Wesselink (GZ-psycholoog/gedragstherapeut VGCt) en Karin Heller (GZ-psycholoog/gedragstherapeut VGCt i.o.)

Accreditatie

Er wordt accreditatie aangevraagd bij VGCT, VEN, NIP/NVO, FGzPT, NVvP.
Op basis van inschrijving en in overleg kan er (tegen meerkosten) accreditatie aangevraagd worden bij andere relevante beroepsverenigingen. Doorgaans wordt ons scholingsaanbod goedgekeurd.

Het certificaat wordt verstrekt bij 100% aanwezigheid

Op deze training zijn de algemene voorwaarden van toepassing.