Workshop Bijzonder Mindful

Bijzonder mindful is een methode speciaal voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar met psychosociale en psychiatrische problematiek, zoals PDD-NOS, ADHD, angst- en stemmingsproblematiek en overige gedragsproblemen. Met deze methode leren kinderen hun aandacht te trainen, waardoor ze meer in het hier en nu kunnen blijven. Ze worden zich meer bewust van hun gedachten en gevoelens en hun automatische reacties. Hierdoor leren ze lastige gevoelens, zoals verdriet, angst en boosheid, te accepteren. Daarnaast leren ze om te gaan met belemmerende gedachten, bewuster te reageren en aardig te zijn voor zichzelf en anderen. Het heldere en praktische handboek bevat het volledige stap-voor-stap draaiboek van de methode Bijzonder mindful.

Inhoud Workshop

Centraal in de workshop staat hoe mindfulness in relatie met stress en psychopathologie toegepast kan worden binnen een behandelproces. Er wordt aandacht besteed aan de theoretische achtergrond van mindfulness, de opbouw van de methode Bijzonder mindful en de specifieke richtlijnen voor kinderen met psychosociale of psychiatrische problemen. De focus in de workshop is gericht op de kwaliteiten en beperkingen van deze kinderen. In de workshop worden voorbeelden getoond en is ruimte voor oefening.

Voor wie

Behandelaren die de methode gaan aanbieden aan kinderen met psychosociale of psychiatrische problemen en die:

  1. Mindfulness zelf beoefenen
  2. Voldoende kennis hebben van psychosociale en psychiatrische problemen bij kinderen
  3. Ervaring hebben met het geven van groepstrainingen
  4. Kennis van cognitieve gedragstherapie

Bij het aanbieden van de methode aan kinderen wordt geadviseerd dat van de twee trainers Bijzonder mindful er minimaal 1 is opgeleid als mindfulnesstrainer.

Datum

Er staat een workshop gepland op donderdag 28 maart 2019, 13.00 - 16.00 uur, in Assen, Stationsplein 12.
Trainers zijn Janet Bosma, GZ-psycholoog, mindfulnesstrainer VVM en Fanny Mulder, gedragstherapeutisch werker, mindfulnesstrainer VVM. Beiden werkzaam bij Accare en auteur van het boek Bijzonder Mindful.

Inschrijven

De cursusprijs bedraagt  € 175,- (minimaal 7 deelnemers). Bij deze prijs zijn koffie/thee en bewijs van deelname inbegrepen. U kunt bij inschrijving aangeven het boek te willen ontvangen, houd er rekening mee dat u het boek pas ontvangt na de sluitdatum voor inschrijving en als de workshop doorgaat. 

Inschrijfformulier

Accreditatie

Er wordt accreditatie aangevraagd bij de NIP/NVO en SKJ. Op verzoek kan bredere accreditatie overwogen worden.

Het bewijs van deelname wordt verstrekt na afloop van de workshop.

De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze workshop.