Workshop Bijzonder Mindful

Bijzonder mindful is een methode speciaal voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar met psychosociale en psychiatrische problematiek, zoals PDD-NOS, ADHD, angst- en stemmingsproblematiek en overige gedragsproblemen. Met deze methode leren kinderen hun aandacht te trainen, waardoor ze meer in het hier en nu kunnen blijven. Ze worden zich meer bewust van hun gedachten en gevoelens en hun automatische reacties. Hierdoor leren ze lastige gevoelens, zoals verdriet, angst en boosheid, te accepteren. Daarnaast leren ze om te gaan met belemmerende gedachten, bewuster te reageren en aardig te zijn voor zichzelf en anderen. Het heldere en praktische handboek bevat het volledige stap-voor-stap draaiboek van de methode Bijzonder mindful.

Bijzonder Mindful (EAN  9789401414791). Te bestellen via Breinboek.com

Inhoud Workshop

Centraal in de workshop staat hoe mindfulness in relatie met stress en psychopathologie toegepast kan worden binnen een behandelproces. Er wordt aandacht besteed aan de theoretische achtergrond van mindfulness, de opbouw van de methode Bijzonder mindful en de specifieke richtlijnen voor kinderen met psychosociale of psychiatrische problemen. De focus in de workshop is gericht op de kwaliteiten en beperkingen van deze kinderen. In de workshop worden voorbeelden getoond en is ruimte voor oefening.

Voor wie

Behandelaren die de methode gaan aanbieden aan kinderen met psychosociale of psychiatrische problemen en die:

  1. Mindfulness zelf beoefenen
  2. Voldoende kennis hebben van psychosociale en psychiatrische problemen bij kinderen
  3. Ervaring hebben met het geven van groepstrainingen
  4. Kennis van cognitieve gedragstherapie

Bij het aanbieden van de methode aan kinderen wordt geadviseerd dat van de twee trainers Bijzonder mindful er minimaal 1 is opgeleid als mindfulnesstrainer.

Inschrijven

De cursusprijs bedraagt  € 169,- (minimaal 16 deelnemers). Bij deze prijs zijn koffie/thee en certificaat inbegrepen.

Bij voldoende belangstelling zal een workshop georganiseerd worden. Belangstelling kan kenbaar gemaakt worden via dit formulier.

Accreditatie

Er wordt accreditatie aangevraagd bij de NIP/NVO, FGzPt en VVM.

Het certificaat wordt verstrekt na afloop van de workshop.

De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze workshop.