Research

Op het universitair centrum en op diverse andere locaties van Accare wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van behandelingen en naar de oorzaken van psychische stoornissen. Beide soorten onderzoek zijn van belang voor verbetering van de behandeling van kinderen en jongeren met psychische problemen, waardoor zij zich beter kunnen ontwikkelen.

Research verhoogt kwaliteit

Accare werkt op onderzoeksgebied veel samen met andere instituten, zowel in Nederland als daarbuiten. Daardoor zijn wij goed op de hoogte van de nieuwste behandelvormen en kunnen wij op grote schaal evidence based werken, zodat onze cliënten altijd de best bewezen zorg van dat moment krijgen.

Ouders en kinderen nodig

Ons wetenschappelijk onderzoek is alleen mogelijk dankzij de medewerking van ouders en kinderen. Wij stellen die medewerking zeer op prijs en we willen benadrukken dat dit altijd op vrijwillige basis gebeurt. Wie niet mee wil doen aan onderzoek, krijgt uiteraard net zo’n goede behandeling als wie wel meedoet.

Vragenlijsten en computertaken

Wie gevraagd wordt om mee te werken aan een onderzoek, krijgt daarover van tevoren natuurlijk uitgebreide informatie. Meestal gaat het om het invullen van vragenlijsten, het meewerken aan een interview of het uitvoeren van computertaken. Voor sommige onderzoeken wordt ook bloed geprikt of wangslijmvlies afgenomen.

Als de resultaten van een behandeling van een patiënt in een onderzoek of publicatie worden verwerkt, is dat altijd volledig anoniem en onherkenbaar.