Spring naar inhoud
Jouw omgeving

In aanraking met politie of justitie

Een nieuw leven opbouwen

Jij bent in aanraking gekomen met politie of justitie. Je bent wel eens opgepakt bijvoorbeeld. Misschien heb je een strafblad. Of je hebt moeite om jezelf te beheersen. Of om je aan de regels te houden. Daardoor kom je in de problemen. En dat wil je veranderen.

Wanneer kom je bij ons terecht?

Je kan bij Accare terecht als jij met de politie in aanraking bent gekomen. Of dingen doet waarvoor je met de politie in aanraking zou kunnen komen. Een paar voorbeelden:

  • Je bent opgepakt voor diefstal
  • Je hebt te maken met geweld en vechtpartijen
  • Je vernielt weleens wat
  • Je hebt heftige ruzies thuis
  • Je drijft je zin door als je seks wilt met iemand die dat niet wil
  • Je gebruikt daarnaast misschien ook drugs

We willen jou helpen voorkomen dat jij opnieuw dit gedrag gaat vertonen. Zodat je niet (weer) door de politie wordt opgepakt. En een normaal leven kunt opbouwen. Met school of werk. En fijne mensen om je heen. Zodat je weer kunt bouwen aan je toekomst.

Zo kunnen we jou helpen

Samen gaan we kijken hoe we dat bereiken. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe het komt dat jij steeds weer in vervelende situaties belandt. We onderzoeken ook wat voor jou risico's zijn. Welke situaties vind jij lastig? Wanneer kom jij in de problemen? Zo laten we de behandeling aansluiten bij jouw leven. En bij jouw manier van leren. We kijken wat voor jou goed werkt. 

Je leert onder meer hoe je de juiste keuzes kunt maken om iets te bereiken. En ander gedrag te vertonen waardoor je niet meer in de problemen komt. Het is niet makkelijk en je moet er echt wat voor doen. Maar na een tijdje ontdek je dat je beter in je vel zit. En werkt aan een positieve toekomst. 

Misschien spelen er ook andere problemen. Het kan zomaar zijn, dat jij last hebt van vervelende dingen uit het verleden. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld ADHD hebt, of autisme. Je krijgt daarvoor dan een behandeling.

De rol van je ouders en andere organisaties

We praten ook met je ouders of verzorgers. En met je school. Verder overleggen we met Jeugdreclassering, als je daarmee contact hebt. En we werken samen met andere organisaties. Zoals verslavingszorg als je drugs gebruikt. Maar natuurlijk alleen als jij daar toestemming voor geeft.

Hoe vaak naar Accare?

Hoe vaak je naar Accare komt verschilt. Dat kan één keer in de week een uur zijn. Maar het kan ook zijn dat je elke dag een paar uur komt. Heel soms is een tijdelijke opname in onze kliniek verstandig. Maar dit gebeurt maar bij drie van de honderd jongeren die hulp krijgen.

Bekijk een locatie bij jou in de buurt