3 april 2018: workshopmiddag over autisme

Tijdens Autismeweek 2018 organiseert Accare Groningen een interactieve workshopmiddag. Professionals van Accare gaan in drie workshops in op verschillende thema's rond autisme spectrum stoornissen (ASS). Bent u ouder, leerkracht of zorgprofessional en wilt u meer over ASS weten? Dan bent u op dinsdag 3 april 2018 van harte welkom. 

  • Workshop 1: ASS op school
    Heeft u als leerkracht altijd al willen weten hoe u het beste om kunt gaan met uw leerling met ASS? Zoekt u daarin naar praktische handvatten? Dan is deze workshop voor u. Natuurlijk zijn ook zorgprofessionals en ouders die geïnteresseerd zijn of te maken hebben met dit thema, van harte welkom. 

  • Workshop 2: Pivotal Respons Treatment (PRT)
    PRT is een behandeling voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd van 18 maanden, bij wie de (voorlopige) diagnose autismespectrumstoornis is gesteld, en voor hun ouders/ verzorgers. Deze gedragstherapeutische behandeling is gericht op kernvaardigheden zoals de motivatie voor contact en het nemen van sociaal intiatief. 

  • Workshop 3: "Help! Is het ASS of pubertijd? 
    Tijdens deze workshop wordt u meegenomen in de signalen die u kunt herkennen bji adolescenten met ASS. Hoort het bij ASS of is het puberteit eigen? Hoe gaan adolescenten met ASS door de puberteit en wat hebben ze daarbij nodig?  

Tijd en locatie 
Dinsdagmiddag 3 april 2018, van 15.30 tot 16.30 uur. 
De workshops worden gegeven bij Accare Groningen, Hanzeplein 1 (ingang 29) 

Opgave en meer informatie
Deelname is gratis. Per workshop zijn er maximaal 20 plaatsen beschikbaar. Vol is vol. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Aanmelden kan via: secretariaat.groningen@accare.nl. U krijgt een deelnamebevestiging per mail met nadere informatie.