Accare-behandelaars schrijven mee aan 1e handboek EMDR bij kinderen

Handboek EMDR bij kinderen en jongeren is het eerste Nederlandstalige boek dat zich richt op de behandeling van kinderen en jongeren met EMDR. Meer dan dertig specialisten beschrijven de nieuwste inzichten met betrekking tot de toepassing van EMDR bij kinderen en jongeren.

Maar liefst drie van hen zijn Accare-medewerkers: klinisch psycholoog Liesbeth Mevissen schreef het hoofdstuk EMDR bij kinderen met een verstandelijke beperking, GZ-psycholoog Caroline Ploeg en psychotherapeut Femy Wanders schreven samen de hoofdstukken EMDR bij jongeren met gedragsproblemen (i.s.m. Renee Beer) en EMDR in een klinische setting. KINGS: Kind IN Gezond Systeem.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een succesvolle behandeling voor de verwerking van emotioneel belastende herinneringen aan traumatische of stressvolle ervaringen. Naast een beschrijving van de achtergronden, wetenschappelijk onderzoek en uitvoering van deze behandelmethode is er aandacht voor de toepassing bij specifieke psychopathologie, verschillende doelgroepen en settingen. De vele casusbeschrijvingen geven inzicht in de klinische praktijk.

Alvast een kijkje nemen? Dat kan hier.

Liesbeth Mevissen, Femy Wanders en Caroline Ploeg bij de officiële boekpresentatie op 16 juni in Den Dolder.