Almere voor gezond gewicht

Almere voor gezond gewicht

In de Bouwmeesterbuurt in Almere is 29% van de kinderen te zwaar of heeft zelfs obesitas. De wijk spant daarmee de kroon binnen Almere, maar ook in andere wijken speelt het probleem.

JOGG

De gemeente zet dan ook fors in op betere sport-, beweeg- en speelactiviteiten en meer aandacht voor voeding. In het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werken onderwijs-, sport- en gezondheidsorganisaties samen tegen overgewicht bij kinderen en jongeren.

Accare levert haar aandeel door het geven van oudertrainingen. Daarin gaat het om het vergroten van het inzicht in en de aanpassing van voedingspatronen, maar komen ook  opvoedvaardigheden aan de orde die ouders handvatten geven om voeding en beweging een evenwichtige plaats te geven binnen de opvoeding.

Real Fit

Accare werkt daarnaast mee in het evidence based behandelprogramma voor jongeren met overgewicht, Real Fit. Andere partijen in de project zijn het Echnaton College, het Buitenhout College, sport&healthclub The Wave, Orthopedisch Centrum Almere en maatschappelijke sportorganisatie Talent in Opleiding. Het programma bestaat uit sportactiviteiten, groeps- en individuele voedingsbegeleiding, vaardigheidslessen en ouderbijeenkomsten. Meer weten? Neem contact op met Janneke Jonkman van Accare Almere, 036 7430110, j.jonkman@accare.nl