Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Durfpoli genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs 2019

Datum

Uit bijna 60 inzendingen is de Accare Durfpoli genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2019! Inzendingen waren afkomstig van Nederlandse universiteiten, hogescholen en umc’s. Het Klokhuis en het InScience festival bekroond met deze prijs het meest interessante en relevante wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Aan het winnende onderzoek zal een aflevering van Het Klokhuis worden gewijd. De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt door presentator Sosha Duysker uitgereikt op woensdag 6 november, tijdens de Junioropening van InScience..

Durfpoli

Behoorlijk veel kinderen hebben last van fobieën die van grote invloed kunnen zijn op het functioneren in hun dagelijks leven. Denk aan een fobie voor spinnen, honden, liften, hoogtes of verklede mensen. De Rijksuniversiteit Groningen en Accare zijn daarom in 2017 gestart met de Durfpoli.  Hier wordt onderzocht wat de beste behandeling is om een fobie te overwinnen. Met de juiste behandeling kunnen kinderen weer hun leven leiden zoals ze dat graag willen, zonder belemmerende angsten.

Rachel de Jong - Onderzoekster bij de Durfpoli

Deelname

Kinderen en jongeren tussen de 8 en 17 jaar met een fobie kunnen terecht op onze Durfpoli’s in Groningen, Drachten, Leeuwarden en Smilde. Een verwijzing is niet nodig, aanmelden kan door het aanmeldformulier op www.durfpoli.nl in te vullen.