Jeugd-ggz investeert in e-health

Meer en gerichtere toepassing van e-health-mogelijkheden, daarvoor gaan zeven jeugd-ggz-instellingen zich inzetten. Ze zijn daarvoor de samenwerking met e-healthplatform Jouw Omgeving aangegaan.

Voordelen voor iedereen
E-health-toepassingen hebben voordelen voor iedereen: tijdbesparing voor ouders, minder schoolverzuim voor kinderen, kostenbesparing voor de zorg én verbetering van de kwaliteit van de zorg. Zelfs het milieu heeft er baat bij als mensen minder vaak naar de polikliniek toe hoeven komen. Logisch dus dat e-health steeds vanzelfsprekender onderdeel wordt van de behandelingen in de zorg voor jeugd.

Boost
Op dit moment maakt al een kwart van de cliënten van de zeven instellingen gebruik van enige vorm van e-health. Maar dat kan nog beter, vinden de instellingen, verenigd in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP). Zij gaan zich inzetten om e-health de komende jaren een boost geven.

Onderdeel van iedere behandeling
E-health moet een vast onderdeel worden van iedere behandeling. Ruim 40.000 cliënten krijgen toegang tot het platform. Om dat voor elkaar te krijgen krijgen behandelaars extra opleiding en wordt geïnvesteerd in nieuwe online behandelprogramma’s en mobiele applicaties, zoals de medicatie-app waarin cliënten hun medicijngebruik kunnen bijhouden.