Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Ouders van kinderen met druk en/of opstandig gedrag gezocht

voor (online) zelfhulp-ouderprogramma 'Aan de slag met druk en opstandig gedrag'

Datum

Accare heeft in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam een zelfhulp-ouderprogramma ontwikkeld voor de omgang met druk en opstandig gedrag van kinderen. Omdat het ouderprogramma recentelijk is ontwikkeld, moet de werkzaamheid nog in kaart gebracht worden. We zijn daarom op zoek naar ouders die het programma (gratis) willen doorlopen.

Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn best wel eens druk, ongeremd of brutaal tegen hun ouders. Dit gedrag is heel normaal. Laat uw zoon of dochter echter regelmatig druk en/of opstandig gedrag zien, dan kan het zijn dat u daar als ouder wat handvatten voor zou willen krijgen. 

Accare heeft in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam een zelfhulp-ouderprogramma ontwikkeld voor de omgang met druk en opstandig gedrag van kinderen. Dit programma bestaat uit onderdelen die ook worden gebruikt in bewezen werkzame oudertrainingen, zoals complimenten geven en structuur bieden. Het nieuwe ouderprogramma “Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag” is echter uniek, omdat ouders het in 15 weken zelfstandig kunnen doorlopen met behulp van een werkboek en online omgeving (in plaats van onder leiding van een gedragstherapeut bij een instelling, zoals bij andere ouderprogramma’s). Het doel van het ouderprogramma is het drukke en opstandige gedrag van kinderen te verminderen en vaardigheden van ouders voor de omgang met dit gedrag te vergroten. 

Omdat het ouderprogramma recentelijk is ontwikkeld, moet de werkzaamheid nog in kaart gebracht worden. We willen bekijken of en hoe goed het programma werkt en voor welke ouders en kinderen het ouderprogramma het meest geschikt is. We zijn daarom op zoek naar ouders die het programma als één van de eerste ouders (gratis) willen doorlopen en mee willen doen aan onderzoek naar de werkzaamheid van het ouderprogramma. 

Praktische informatie

  • heeft u een kind (4-12) jaar dat druk en/of opstandig gedrag vertoont? 
  • bent u opzoek naar technieken en tips voor de omgang met het gedrag van uw kind? 

Meldt u zich dan nu aan voor deelname aan het ouderprogramma! 

Ouders kunnen zich zelf bij ons aanmelden, maar ook behandelaren die het programma geschikt achten voor bepaalde ouders mogen contact met ons opnemen!

Wat houdt het onderzoek in

  • U krijgt als één van de eerste ouders de mogelijkheid om gebruik te maken van het ouderprogramma en hiermee leert u handvatten aan voor de omgang met druk en/of opstandig gedrag van uw kind
  • U doorloopt het programma zelfstandig in 15 weken
  • U wordt een aantal keer telefonisch benaderd voor een vragenlijst of voor een evaluatiemoment
  • U vult een aantal keer online vragenlijsten in
  • De leerkracht van uw kind vult tweemaal online een (korte) vragenlijst in (als u daar toestemming voor geeft). 

Wanneer

  • Er kan op korte termijn worden gestart, startdatum in overleg.
  • Sommige ouders kunnen direct van start gaan met het programma, andere ouders wachten 15 weken en krijgen het programma dan aangeboden. Tot welke groep u behoort, wordt door loting bepaald.