Accare zoekt gastgezinnen

Gastgezinnen vangen kinderen en jongeren op die bij Accare in behandeling zijn en wiens ouders wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Opvoeding
Accare biedt hulp aan kinderen en jongeren met psychische problemen, bijvoorbeeld onzekerheid, pdd-nos of een trauma door een nare gebeurtenis. Voor ouders is de opvoeding van deze kinderen niet altijd gemakkelijk.

Even op adem komen
Daarom zoeken we gezinnen, stellen, ouderen of alleenstaanden die een kind of jongere willen opvangen. Af en toe een weekend of een paar weken achter elkaar. Zodat kind en ouders even op adem kunnen komen, of om een kind een rustig plekje te bieden terwijl naar een vervolgplek wordt gezocht.

Net dat beetje extra
De gastgezinnen hoeven niks bijzonders te kunnen of te doen. Doorsnee, saai of doodgewoon zijn juist vaak fijne begrippen voor kinderen en jongeren die zelf onrustig in hun hoofd zijn of die uit onstabiele situaties komen. Onze hulpverleners geven behandelingen en trainingen aan de kinderen, gastgezinnen geven precies dat extra beetje dat professionals nou eenmaal nooit kunnen bieden.

Groningen, Drenthe, Overijssel
Op dit moment zijn er 24 gastgezinnen bij Accare aangesloten, en dat mogen er nog veel meer worden! We zijn hard op zoek naar gastgezinnen in de regio Groningen, Drenthe en Overijssel.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erna Ruiter van Accare Gastgezinnen via accare.gastgezinnen@accare.nl of 06-50747185.