Project Begeleid Leren genomineerd voor RAAK-award

Het project Begeleid Leren waar Accare aan heeft meegewerkt is genomineerd voor de RAAK-award 2016.

RAAK-award
De RAAK-award biedt ‘toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium’. Het winnen van deze prijs verhoogt de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen. Er zijn meer dan 600 RAAK-projecten. Daarvan hebben 24 zich aangemeld voor nominatie voor de award. Een vakkundige jury nomineerde er vervolgens 10, die 30 november a.s. kans maken op de award.   

Begeleid Leren
Accare heeft meegewerkt in het project Begeleid Leren. Het project maakte deel uit van het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen, waar een toolkit ontwikkeld is  om jongeren met psychische problemen te ondersteunen tijdens hun opleiding. De Hanzehogeschool Groningen, Promens Care, Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie, GGZ Friesland, Elker Jeugdzorg en ROC Menso Alting hebben samen de toolkit gemaakt. Inmiddels is de toolkit in werking. Meer informatie over het project is te vinden via deze link.

Prijzen
De prijsuitreiking vindt plaats op 30 november tijdens het SIA-congres. Dit congres op gebied van praktijkgericht onderzoek is georganiseerd door  Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Stichting Innovatie Alliantie). In totaal vallen er vier geldprijzen te winnen, waaronder een publieksprijs. De eersteprijswinnaar krijgt de RAAK-award (trofee) en een extra beloning: er wordt een korte film gemaakt over het project. Om de publieksprijs te winnen kan er gestemd worden tijdens het congres of van te voren via de Facebookpagina van RAAK-award.