Samenwerking in autismediagnostiek

Het Yulius Autisme Expertisecentrum en het trainerscollectief van Accare, Karakter en UMC Utrecht bundelen hun krachten op het gebied van de trainingen in de ADOS-2, hét diagnostiekinstrument voor autismespectrumstoornissen.

Kwaliteit geborgd
Door de samenwerking wordt de kwaliteitsstandaard van de trainingen nog beter gewaarborgd en het aanbod verruimd. Bovendien kunnen de trainingen tegen een scherper tarief aangeboden worden.

Accare Opleidingen neemt namens de deelnemende organisaties de organisatie voor haar rekening.

Wereldwijd gebruikt
Het Autisme Diagnostisch Observatie Schema 2 (ADOS-2) is een wereldwijd gebruikt observatieschema voor autismespectrumstoornissen (ASS). Bij dit observatie-instrument worden verschillende communicatieve en sociale gedragingen op gestandaardiseerde wijze uitgelokt en beoordeeld.

Meer informatie over het instrument is te vinden op de website van Hogrefe http://www.hogrefe.nl/producten/producten-single/ados-2-autisme-diagnostisch-observatieschema.html. De nieuwe tarieven en informatie over de ADOS-2 trainingen vind je hier https://www.accare.nl/opleidingen/opleidingsplaatsen/bijscholing/ados-twee.