Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Start EETteam in Hoogeveen; Accare één van de partners

Datum

Op 1 oktober start het EETteam in de gemeente Hoogeveen. Ouders kunnen bij het EETteam terecht met al hun vragen over het eetgedrag van hun kind. Alle vragen over voeding zijn bespreekbaar.

Enkele voorbeelden zijn: mijn kind eet geen stukjes, mijn kind spuugt het eten uit, mijn kind heeft ondergewicht, mijn kind heeft overgewicht, mijn kind is alleen nog maar met gezond eten bezig. Verschillende experts bespreken de vragen. Het EETteam stelt vervolgens een persoonlijk plan op.

Hoe werkt het?

U kunt uw kind zelf aanmelden bij het EETteam, maar het kan ook in overleg met een arts. Nadat uw kind is aangemeld, krijgt u van het EETteam een vragenlijst en een eetdagboek. De vragenlijst en het eetdagboek vormen de basis voor de afspraak. Na het terugsturen van beide documenten plant het EETteam binnen een week een afspraak met u. Tijdens de eerste afspraak wordt gekeken welke organisaties belangrijk zijn voor de behandeling van uw kind. Alle kosten worden vergoed. 

Samenwerking

Het EETteam Hoogeveen is een samenwerking tussen Diëtistenpraktijk Diadem, kinderpraktijk De Leeuwerik, Accare, GGD, Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en de gemeente Hoogeveen. Behandelaren van Accare worden ingeschakeld als er sprake kan zijn van een eetstoornis.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie vindt u op www.hoogeveen.nl/eetteam