www.spoedvoorjeugddrenthe.nl gelanceerd

LET OP: telefoonnummer is gewijzigd: 0592 38 15 30 is het nieuwe nummer.

Nieuwsbericht 21-09-2017

Onder het motto ‘Crisis houdt zich niet aan kantoortijden’ is Spoed voor Jeugd Drenthe opgericht: een website + telefoonnummer voor kinderen en jongeren die direct hulp nodig hebben buiten kantoortijden.

Spoed voor Jeugd Drenthe biedt zelf geen hulp, maar coördineert de hulpverlening van (jeugd)zorgaanbieders als de instellingen gesloten zijn. Na een telefoontje naar het nummer 0522 279 946 wordt binnen een half uur een plan gemaakt en worden de juiste hulpverleners ingeschakeld.

Voor wie?
Spoed voor Jeugd Drenthe helpt bij crises die zijn ontstaan door gedrags- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen. Kinderen en jongeren kunnen zelf bellen, maar ook ouders, hulpverleners, huisartsen of de politie. Als het maar gaat over een kind, jongere en/of gezin in Drenthe.

Door wie?
Spoed voor Jeugd Drenthe is een samenwerkingsverband van Accare, Ambiq, De Trans, GGZ Drenthe, Jeugdbescherming Noord, Promens Care, Veilig Thuis Drenthe, Jeugdhulp regio Drenthe en Yorneo. Spoed voor Jeugd Drenthe is opgezet in opdracht van en in samenwerking met de twaalf Drentse gemeenten.

Lees hier ook het bericht in het Dagblad van het Noorden.