Stage lopen bij Accare

Binnen Accare zijn stagemogelijkheden voor HBO-studenten SPH, Pedagogiek, HBO-V en MWD en voor WO-studenten Orthopedagogiek en Psychologie. Voor WO-stages op locaties in Groningen geldt dat deze toegankelijk zijn voor studenten van de RUG en via stagebureau van de RUG wordt geregeld.
Ook hebben wij een klein aantal stageplaatsen voor MBO-niveau 4-studenten Sociaal Agogisch Werk (SAW) en secretariële en facilitaire ondersteuning. Tenslotte hebben we regelmatig stageplaatsen voor studenten van andere opleidingen, bijvoorbeeld op P&O- of communicatiegebied.

 

Erkend

Verschillende locaties van Accare zijn erkend als leerbedrijf door het SBB. Zie ook www.s-bb.nl

Stagevoorwaarden

Al onze stagiairs en medewerkers met opleidingsplaatsen krijgen een (stage)contract en (stage)begeleiding.

Vergoeding

Er wordt onderscheid gemaakt tussen opleidingsplaatsen en stageplaatsen:

  • Bij een opleidingsplaats (bijvoorbeeld voor psychiaters, GZ-psychologen) is er sprake van werken en leren tegelijk, waarbij de medewerker in dienst treedt en salaris ontvangt volgens de CAO-GGZ.
  • Bij een verplichte stage langer dan vier weken vanuit de opleiding krijgt de stagiair een vaste vergoeding per maand (geen salaris). Deze vergoeding is onafhankelijk van de opleiding die de stagiair volgt. De maximale vergoeding volgens CAO is € 318,- bruto per maand. Dit bedrag is gebaseerd op een 36-urige werkweek. Als er minder uren gewerkt wordt, wordt de vergoeding naar rato verminderd. Stagiairs die niet beschikken over een OV-jaarkaart komen in aanmerking voor reiskostenvergoeding woon- werkverkeer. 

Solliciteren?

Voor elke stageplaats moet je solliciteren. Hoe je dat kunt doen en tot wie je je moet richten staat in de betreffende stagevacature op deze site. Als het daar niet staat, dan kun je het navragen bij het praktijk- of stagebureau van je opleiding.

Van welke scholen?

We bieden stages voor studenten van agogische en verpleegkundige HBO-opleidingen. Ga naar actuele stageplaatsen voor het actuele aanbod.

Opleiding SAW

Bij locatie 'De Ruyterstee' in Smilde zijn jaarlijks enkele stageplaatsen voor studenten Sociaal Agogisch Werk (SAW), kwalificatieniveau 4. Ook deze locatie is erkend als leerbedrijf door het SBB.

MWD

Accare Universitair Centrum in Groningen heeft jaarlijks één stageplaats voor een student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening MWD) van de Hanzehogeschool in Groningen. Het praktijkbureau van deze opleiding overlegt met de contactpersoon van Accare welke student(en) uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek.

HBO - Toegepaste Psychologie (HBO-TP)

Accare heeft géén stageplaatsen voor studenten van HBO-TP. De opleiding is niet opgenomen in de CONO-beroepenstructuur die van toepassing is op de GGZ. Hierdoor kan Accare medewerkers met een afgeronde opleiding HBO-TP niet financieren. Dit is één van de redenen waarom Accare ervoor heeft gekozen om geen stageplaatsen aan te bieden.