Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Patiëntenvertrouwens­persoon

Bij klachten of vragen

Heb je vragen of klachten waar je met je behandelaar niet uitkomt of waar je hulp bij wilt? Dan kun je naar de vertrouwenspersoon gaan. Deze heet voluit: patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). De patiëntenvertrouwenspersoon is er alleen voor jou en niet voor je ouders.

De patiëntenvertrouwenspersoon weet welke rechten en plichten je hebt. Hij zoekt samen met jou en je behandelaar naar een oplossing of kan je helpen bij een klacht. De patiëntenvertrouwenspersoon staat naast jou. Er gebeurt niets zonder jouw toestemming. De patiëntenvertrouwenspersoon is niet in dienst van Accare. De ondersteuning van deze vertrouwenspersoon is gratis.

Als je in de kliniek in Smilde zit

Als je in de kliniek in Smilde zit, neem dan contact op met mevrouw C. Andringa. Zij is telefonisch te bereiken op 06 19 98 59 60, of via e-mail: c.andringa@pvp.nl

Als je bij één van onze poliklinieken in behandeling bent

Ben je in behandeling bij één van onze poliklinieken?  Bel dan met de helpdesk van de Stichting PVP. Het telefoonnummer is 0900-444 88 88. Ze zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur en op zaterdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur. Je kunt ook mailen: helpdesk@pvp.nl. En van maandag tot en met donderdag kun je tussen 19.00 en 21.00 uur chatten via de website www.pvp.nl

Belangrijk: Verandering vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verandert er iets:

  • Als je niet in de kliniek bent opgenomen, maar wél te maken krijgt met verplichte zorg: Je kunt alleen contact opnemen met de PVP helpdesk.
  • Als je bent opgenomen in de kliniek: Je kunt contact opnemen met Carla Andringa. Als zij afwezig is kun je contact opnemen met de helpdesk.