Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Veel vrijheid om je eigen functie vorm te geven

Laura Geesing, Orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut

“Bij Accare krijg je veel vrijheid om je interesses te volgen en je eigen functie vorm te geven”, zegt Laura Geesing, orthopedagoog-generalist en cognitief gedragstherapeut op de poli bij Accare in Almere. Ik houd van afwisseling, projectmatig werken, nieuwe ontwikkelingen en ‘reuring’. Die werkomgeving vind ik bij Accare.”

“Meestal zie ik zo’n drie tot vijf cliënten op een dag op de poli”, vertelt Laura. “Ook ben ik ongeveer een uur kwijt aan supervisie en werkbegeleiding. De overige uren ben ik op pad voor afspraken. Bijvoorbeeld een werkoverleg, een ‘omdenkoverleg’ bij de gemeente, waarin we out of the box denken en samen op zoek gaan naar vernieuwende oplossingen, een overleg met een potentiële samenwerkingspartner voor een project of een multidisciplinair overleg met alle betrokken behandelaren. Sinds een halfjaar werk ik ook aan de voorbereidingen om het KINGS-behandelprogramma uit Smilde te implementeren in  Almere.” De dag die Laura beschrijft, kan niet echt een standaard werkdag van een behandelaar bij Accare worden genoemd, realiseert ze zich. “Maar voor behandelaren bij Accare is er ook geen standaard werkdag. Er wordt namelijk samen met jou gekeken waar je kennis, ambitie en kracht liggen. Daar word je vervolgens op ingezet. Zo heb je altijd een baan die bij je past.” 

Iedereen heeft de 'mindset' te willen leren. Dit zorgt ervoor dat we samen steeds beter worden.

Laura Geesing, orthopedagoog-generalist en cognitief gedragstherapeut

Wetenschappelijke oriëntatie

Ook de cultuur bij Accare spreekt Laura aan: “De wetenschappelijke oriëntatie zit diep in de vezels van Accare. Je ziet het als een rode draad in alles terug. Alle behandelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden volgens de richtlijnen uitgevoerd. Je wordt geacht je eigen kennispeil hoog te houden en dat vind ik een mooie uitdaging. Ik word hier echt gevoed. Bij Accare heeft niemand de wijsheid in pacht, we hebben allemaal een onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding waarin de cliënt centraal staat. Iedereen heeft de ‘mindset’ te willen leren. Dit zorgt ervoor dat we samen steeds beter worden.”  

Open en eerlijk

Wat Laura ook mooi vindt, is het belang van eigen verantwoordelijkheid bij Accare. “In het begin vond ik dat wat hard klinken, maar zo ervaar ik dat nu niet. Het betekent juist dat iedereen als volwaardig wordt beschouwd, ook cliënten. Dat er een open en eerlijke cultuur is, waarin wordt verwacht dat je iets bespreekbaar maakt als het niet gaat zoals je wilt. Dat is een prettige basis om in te werken, want je weet waar je aan toe bent. Alles is erop gericht om het beste te halen uit de cliënt, jezelf en de ander.”

Meer verhalen

Het valt meteen op: Accare is het Ajax van de GGZ

Als gezinshulpverlener werkt Stèphan vooral bij mensen thuis. Dat betekent een afwisselende baan, waarbij hij in zeer verschillende situaties terecht komt....

Meer informatie over Het valt meteen op: Accare is het Ajax van de GGZ
Auteur: Stèphan Boer Functie: Gezinshulpverlener

Een fijne combinatie van uniformiteit en vrijheid

Bertha Anema werkt sinds september 2019 bij Accare. “Ik vind hier duidelijkheid en uniformiteit, doordat iedereen werkt met dezelfde zorgprogramma’s....

Meer informatie over Een fijne combinatie van uniformiteit en vrijheid
Auteur: Bertha Anema Functie: GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut