Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Obesitas in beeld

Welke factoren spelen een rol bij het slagen van een behandeling bij obesitas?

Status
Deelnemers zoeken
Thema's
Eetproblemen

Met dit onderzoek proberen we meer zicht te krijgen op onze doelgroep, op de resultaten van de behandeling, en op factoren die samen hangen met het voortijdig beëindigen, of zelfs helemaal niet opstarten van een behandeling.

Wie kan deelnemen?

  • Alle jongeren die bij Accare worden aangemeld met een hulpvraag over obesitas

Achtergrond

Door meer informatie te verzamelen over de obesitas-behandelingen binnen Accare hopen we de behandelingen positief te kunnen beïnvloeden. Zo willen we de doelgroep van jongeren met obesitas die bij Accare komen beter in beeld krijgen. We vinden het belangrijk om meer zicht te krijgen in de factoren die een rol spelen in het al dan niet niet van start gaan of voortijdig beëindigen van een behandeling. Bovendien willen we graag meer zicht krijgen op de resultaten van een behandeling.

Het onderzoek

Gedurende dit onderzoek vullen behandelaren vragenlijsten in. De jongere die in behandeling is hoeft zelf niets te doen. We vragen de jongere en zijn of haar ouders natuuurlijk wel om toestemming voor het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek.

Vragen waarop we tijdens dit onderzoek antwoord hopen te vinden zijn; welke en hoeveel cliënten worden er binnen Accare aangemeld met obesitas? Hoeveel cliënten doorlopen een volledige behandeling? Welke factoren hangen samen met het voortijdig beëindigen van een behandeling gericht op obesitas? En wat zijn de resultaten van de behandeling?

Samenwerking

We werken voor al onze onderzoeken naar voedings- en eetstoornissen samen met de faculteit klinische psychologie en psychopathologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat doen we in de Academische werkplek voedingsstoornissen, eetstoornissen en obesitas.