Spring naar inhoud
Jouw omgeving

EMDR

Therapie bij een trauma

EMDR betekent Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Heb je een traumatische ervaring gehad? En heb je daar nog steeds veel last van? Dan is EMDR een goede therapie. Bij veel kinderen en jongeren werkt het goed. Het is een therapie die meestal al na een paar sessies werkt.

EMDR in het kort

  • Behandeling na een traumatische ervaring

  • Je denkt terug aan de gebeurtenis en intussen word je afgeleid

  • Werkt meestal al na een paar sessies

Hoe werkt het?

Je denkt terug aan de gebeurtenis. Intussen word je afgeleid. Bijvoorbeeld omdat je met je ogen de hand van de therapeut moet volgen. Of omdat je piepjes hoort uit een koptelefoon. Het klinkt raar, maar dit zorgt ervoor dat je terug kunt denken aan de nare gebeurtenis zonder dat je je daar nog steeds heel naar bij voelt. We vergelijken het vaak met een ladenkast. Vóór de EMDR zit jouw herinnering in een la die zomaar opeens open springt als je iets meemaakt, iets hoort of ziet waardoor je er weer aan moet denken. Daar heb jij last van. Ná de EMDR zit je herinnering netjes opgeborgen in de la. Deze springt niet zomaar ineens open. Want je kunt zelf beslissen wanneer je de la open, maar ook weer dicht doet.

Waarom EMDR?

Meestal werkt EMDR heel snel. Na een paar bijeenkomsten merk je al dat je je beter voelt. En dat je je weer kunt ontwikkelen. Er is veel onderzoek gedaan naar EMDR. Uit dat onderzoek blijkt, dat EMDR bij veel mensen met een trauma helpt.

Voor wie is EMDR bedoeld?

EMDR helpt goed bij kinderen voor wie nare gebeurtenissen uit het verleden veel impact hebben op hun dagelijks leven. 

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.