Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Borderline persoonlijkheidsstoornis

Instabiel en heftig in emoties, relaties en gedrag

Je emoties schieten alle kanten op. Van blij naar ontzettend verdrietig, boos, angstig of onverschillig. Je hebt je gevoelens niet goed onder controle en je raakt daardoor steeds uit balans. Soms is dit zo erg dat jij jezelf pijn doet of zelfs niet meer wilt leven. Je ervaart problemen in relaties met anderen. In vriendschappen bijvoorbeeld. Of met je ouders. Dit gaat vaak met ups en downs.

Soms doe je er alles aan om te voorkomen dat een ander je niet in de steek laat. De manier waarop je naar jezelf kijkt kan erg wisselen. Soms ervaar je gevoelens van leegte. Je doet dingen regelmatig impulsief en komt hierdoor in de problemen. Onze behandelaars kunnen je leren beter met deze problemen om te gaan en er grip op te krijgen.

Behandeling van borderline

Er zijn verschillende therapievormen die je kunnen helpen. Dit kan individueel of in een groep. Ook is het belangrijk je ouders hierbij te betrekken. Zij leren hoe ze jou kunnen steunen. Je leert bijvoorbeeld vaardigheden om met de heftige en wisselende emoties om te gaan. Ook leer je omgaan met de problemen die je ervaart in relaties. Zo leer je om het gedrag dat je in problemen brengt te verminderen.

Bekijk een locatie bij jou in de buurt