Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Dialectische gedragstherapie

Bij hevige stemmingswisselingen

Bij jou is een borderline persoonlijkheidsstoornis of een emotie-regulatiestoornis vastgesteld. Je merkt dat aan gedrag als jezelf snijden, te veel alcohol of drugs gebruiken of heftige woede-uitbarstingen. Of vaak gedachten aan zelfmoord hebben. Jij wilt aan deze problemen werken. Dialectische gedragstherapie kan je hierbij helpen.

Dialectische gedragstherapie in het kort

  • Gedragstherapie voor jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis of emotie-regulatiestoornis

  • Individuele therapie en vaardigheidstraining in een groep

  • Systeemtherapie: ook je ouders worden betrokken bij de behandeling

Dialectische gedragstherapie: zo werkt het

Dialectiek betekent dat de werkelijkheid meerdere kanten heeft. En dat leer je tijdens deze therapie. Het doel van de therapie is ook dat je leert om naar een situatie te kijken zonder meteen een mening hierover te hebben. Je leert tijdens de vaardigheidstraining om op een nieuwe manier te reageren als jou iets dwarszit. Hierdoor leer je op zoek te gaan naar een oplossing. Bijvoorbeeld als je boos bent. Je leert stap voor stap je gedrag, gevoelens en emoties meer onder controle te krijgen. 

Elke week heb je vaardigheidstraining in een groep. Daarnaast heb je behandelgesprekken met een eigen, vaste behandelaar.

Voor wie is Dialectische gedragstherapie bedoeld?

De therapie is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een emotie-regulatiestoornis of een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.