Spring naar inhoud
Jouw omgeving

FACT Jeugdteams

Hulp bij jou in de buurt

Jij bent op meerdere vlakken vastgelopen. Misschien ga je niet meer naar school, of werk je niet. En breng je veel tijd thuis door. Of juist op straat. Het FACT Jeugdteam kan je helpen om je leven weer op gang te krijgen. Samen kijken we hoe we dat vorm kunnen geven. Als je wilt betrekken we ook jouw omgeving. Het FACT team komt in beeld als andere hulp niet genoeg helpt.

FACT in het kort

  • Hulp om je leven weer op gang te krijgen en te houden

  • Als je op meerdere vlakken bent vastgelopen

  • In je eigen omgeving en mét mensen uit jouw omgeving

Zo werkt het

Het FACT-jeugdteam komt in beeld als andere hulp jou niet genoeg heeft geholpen. Het team bestaat uit behandelaars van verschillende organisaties. Bijvoorbeeld organisaties in jeugdhulp, ggz, verslavingszorg en hulp bij financiën. Alle organisaties in het team hebben hun eigen kennis. En door de samenwerking kan het team jou de juiste hulp bieden.

We bespreken met jou welke hulp jij nodig hebt. We pakken niet alleen jouw problemen aan, maar kijken ook naar de 'gewone' dingen. Een fijne plek om te wonen bijvoorbeeld. Je dagen vullen met dingen die er voor jou toe doen. Vrienden. We bespreken ook met jou op welke manier jij hulp wilt krijgen. Kom je naar ons toe, of wil je liever dat we bij jou thuis of op school komen? Het is allemaal bespreekbaar. 

Wat is FACT?

ACT komt uit Amerika. In Nederland noemen we het Flexible ACT (FACT). Dit betekenen de letters:

  • Flexible: we zijn er als het nodig is, op de plek die nodig is en zo intensief als nodig is
  • Assertive: we bieden hulp, gevraagd maar soms ook ongevraagd
  • Community: hulp in jouw eigen omgeving en mét mensen uit jouw eigen omgeving
  • Treatment: we behandelen en begeleiden jou totdat je verder kunt

In de buurt

In Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel zijn al FACT Jeugdteams actief. 

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.