Spring naar inhoud
Jouw omgeving

(Intensieve) ambulante gezinsbehandeling

Hulp bij jou thuis

(Intensieve) ambulante gezinsbehandeling is hulp aan huis. Als je psychische problemen hebt is dat ingewikkeld. Voor jou, maar ook voor je ouders en broers of zussen. Daarom geven we behandeling aan je hele gezin. Zo zorgen we ervoor dat het thuis goed gaat. Vaak krijg jij hiernaast ook een behandeling voor jou alleen.

(Intensieve) ambulante gezinsbehandeling in het kort

  • Behandeling voor jouw hele gezin

  • We helpen je ouders om anders met je om te gaan

  • Wij komen bij jou thuis

Gezinsbehandeling: Zo werkt het

In deze behandeling helpen we jou en je ouders te begrijpen waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt. Waar lopen je ouders thuis tegenaan? En waar loop jij thuis tegenaan? Samen met je ouders zoeken we uit wat jij van je ouders en broers en zussen nodig hebt. Zo leren ze om beter met jou om te gaan. Zodat het thuis makkelijker gaat. 

In de behandeling gaat het om jullie wensen. Samen met de behandelaar bepalen jullie aan welke doelen je wilt werken. Wat vinden jullie dat er moet veranderen? Een fijnere sfeer en meer gezelligheid thuis bijvoorbeeld. Of meer structuur en duidelijke regels.

We betrekken als dat nodig is ook andere mensen die belangrijk zijn voor jou. We komen bijvoorbeeld een keer bij jou op school. Of gaan praten met jouw opa en oma.

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.