Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Psychose

Meer rust in je hoofd

Als je een psychose hebt raak je in de war van alle dingen die in je hoofd gebeuren. Daar wil je natuurlijk vanaf zodat je weer kunt doen wat jij wilt. En weer energie voelt om naar school te gaan bijvoorbeeld. Of om er met vrienden op uit te trekken. Dat kan met onze hulp.

Verschillende verschijnselen

Als je psychotisch bent, kun je verschillende verschijnselen hebben. Soms hoor je bijvoorbeeld stemmen in je hoofd. Of je ziet dingen of mensen die anderen niet zien. Dat noem je hallucinaties. Je kunt ook het contact met de realiteit verliezen en denken dat dingen anders in elkaar zitten dan ze in werkelijkheid zijn.  

Onze aanpak bij psychose

Een psychose is goed te behandelen. Met een goede combinatie van gesprekken en medicijnen. Zodat je weer rust in je hoofd krijgt. En grip op de dingen van alledag. 

  • Teveel stress kan leiden tot een psychose. Tijdens gesprekken met onze behandelaar ontdek je waardoor er stress bij jou ontstaat. En hoe je daarmee kunt omgaan.
  • Medicijnen zorgen ervoor dat de psychose minder wordt. Of zelfs helemaal verdwijnt. Er zit wel een ‘maar’ aan vast. De psychose kan terugkomen als je stopt met het medicijn. We overleggen hierover met jou. 

Jij en je ouders

We bespreken met jou welke rol jouw ouders bij de behandeling krijgen. Als het nodig is, kunnen zij ook een training volgen. Bijvoorbeeld om te leren hoe ze jou het beste kunnen helpen.                                                                                                                                                                   

Bekijk een locatie bij jou in de buurt