Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Smaakk!

Normaal kunnen eten

Smaakk! is een online programma dat we gebruiken bij de behandeling van jongeren met een eetstoornis. Met dit programma leer je stapsgewijs om weer normaal te eten. En om een gezond gewicht te hanteren en positiever over jezelf te denken. Je leert minder waarde te hechten aan gewicht en uiterlijk. En meer aan vriendschap en hobby's bijvoorbeeld. De behandeling van je eetstoornis gebeurt met online opdrachten én live gesprekken met je behandelaar van Accare.

Smaakk! in het kort

  • Online behandelprogramma voor jongeren met eetstoornis

  • Online opdrachten en gesprekken met behandelaar

  • Leren werken aan een normaal eetpatroon

Smaakk! Zo werkt het

Je hebt online opdrachten én gesprekken met je eigen, vaste behandelaar. Zo werk je ook thuis aan je behandeling. In het programma staat uitleg over eetstoornissen. En je krijgt opdrachten om te werken aan je herstel. Je registreert je eetmomenten en hoe je die ervaart. Ook kun je via het programma berichten sturen aan je behandelaar. Je behandelaar kan online meedenken. Ook tussen je afspraken door.

Samenwerken in je behandeling

Het kan helpen om jouw ouders te betrekken bij jouw behandeling. En misschien ook andere mensen die belangrijk zijn voor jou. Zij kunnen een eigen online omgeving krijgen. We noemen dat Jouw Omgeving. In die omgeving krijgen zij uitleg over eetstoornissen. En tips hoe ze hiermee om kunnen gaan. 

Jouw ouders kunnen niet in jouw behandelprogramma Smaakk! meelezen. Jouw informatie blijft dus privé. Wel kunnen jij, je behandelaar en je ouders of anderen die jij toegang hebt gegeven berichten naar elkaar sturen. En je kunt ze betrekken bij bepaalde doelen als jij dat wilt.

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.