Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Opvallend gedrag bij jonge kinderen

De ontwikkeling van je dreumes, peuter of kleuter

Je maakt je zorgen over je jonge kind. Bijvoorbeeld omdat je baby weinig oogcontact maakt. Of omdat je peuter vaak huilt en slecht slaapt. Of je hebt een kleuter die andere kinderen krabt en bijt. Je wilt weten of het gedrag van je kind normaal is.

Onze behandelaren hebben veel ervaring met het beoordelen van gedrag en ontwikkeling van heel jonge kinderen. En als het nodig is, kan je kind bij ons behandeld worden.

Behandeling voor jonge kinderen: zo werkt het

We bieden allerlei behandelingen aan. Zowel bij jullie thuis als in één van onze poliklinieken. Vaak bestaat de behandeling uit één of meerdere behandelvormen. In elk geval richten we ons in de behandeling ook altijd op de ouders. Zeker bij heel jonge kinderen vinden wij het heel belangrijk om ons op het hele gezin te richten. Denk bijvoorbeeld aan een oudercursus, een ouder-kindtraining of een thuisbehandeling. Een andere optie is therapie waarbij je kind spelenderwijs werkt aan zijn of haar ontwikkeling. Bijvoorbeeld door toneelspelen, bewegen of tekenen en knutselen. Natuurlijk altijd onder begeleiding van een behandelaar. En je ouders krijgen altijd voorlichting over jouw problemen en hoe daarmee om te gaan. 

Samen met andere organisaties

Wij werken voor de behandeling van jonge kinderen veel samen met andere organisaties. Bijvoorbeeld scholen, (medisch) kinderdagverblijven, kinderartsen en wijkteams. Want samen komen we tot het beste resultaat. 

Bekijk een locatie bij jou in de buurt