Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Pivotal response treatment

Voor jonge kinderen met autisme

Jullie kind maakt weinig contact en is niet zo gericht op anderen. Misschien praat jullie kind nog niet. De Pivotal Response Treatment (PRT) helpt jullie als ouders om hiermee om te gaan. Je leert bijvoorbeeld hoe je je kind kunt stimuleren om zelf initiatief te nemen en contact te maken. En ook hoe je deze technieken thuis kunt gebruiken.

Pivotal response treatment in het kort

  • Voor jonge kinderen met autisme én hun ouders

  • Behandeling bij ons, thuis, of op school of kinderdagverblijf

  • Thuis oefenen met je kind

Voor wie is PRT bedoeld?

De behandeling is bedoeld voor kinderen die weinig contact maken en hun ouders. Het gaat om kinderen met autisme die een achterstand hebben in communiceren. Vaak gebeurt het tijdens deze behandeling dat een kind andere vaardigheden automatisch meer ontwikkelt. Zoals oogcontact en het delen van plezier. 

Pivotal response treatment (PRT): zo werkt het

De behandeling begint met het opstellen van een plan. Dat doet de PRT-behandelaar samen met jullie. De training vindt plaats op onze polikliniek of bij jullie thuis. Maar het kan ook op het kinderdagverblijf of op school. Jullie doen actief mee met de training en oefenen thuis met je kind. Trainen we op school, dan vragen we ook of de leerkracht van jullie kind meewerkt. 

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.