Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Waarom Accare?

Onze visie op zorg

Wij vinden het belangrijk dat jij je gehoord en geholpen voelt. Daarom behandelen we altijd op maat. Want de doelen die we samen afspreken moeten natuurlijk wel passen bij jou. Daarbij neem jij zoveel mogelijk zelf de beslissingen tijdens de behandeling. Eigen regie noemen we dat. Want het gaat om jou, en dat het beter met je gaat.

Behandelingen waarvan we weten dat ze werken

We bieden hulp die is gebaseerd op kennis en wetenschappelijke inzichten. Daarom kiezen we voor behandelingen waarvan we weten dat jij en wij daarmee de grootste kans op succes hebben. We doen hier zelf onderzoek naar en volgen onderzoek van anderen op de voet. Het betekent ook dat we soms experimentele behandelingen geven en onderzoeken of ze werken. Zo maken we onze zorg elke dag een beetje beter.

Samen

Behandelen doen we altijd samen met jou. En vaak ook met je ouders. Samen spreken we af wat jij wilt bereiken en hoe we dat gaan doen. Soms blijkt dat jouw problemen ook met andere dingen te maken hebben. Dingen waarin Accare geen specialist is. Als je een verslaving hebt bijvoorbeeld. Of leerproblemen. Of als je klachten te maken hebben met een lichamelijke ziekte. Dan werken we voor jouw behandeling ook samen met andere organisaties en specialisten.

Zo kort mogelijk

Ons uitgangspunt is dat we proberen de behandeling zo kort mogelijk te houden. Dat kan betekenen dat we in korte tijd heel intensief gaan samenwerken. En dat is goed. Want hoe eerder jij weer gewoon kan meedoen - thuis, op school of met je vrienden - hoe beter.

Vorm van behandeling

Hoe een behandeling er precies uitziet verschilt per persoon en wat je nodig hebt. Je behandeling kan individueel zijn of in een groep. Meestal kom jij naar één van onze locaties, maar het kan ook zijn dat we bij je thuis komen, of op school. En soms doen we een combinatie van online behandeling en gesprekken. Dat noemen we blended. We kunnen bij de behandeling ook jouw ouders en broers of zussen betrekken. Want jij woont niet alleen, maar bent onderdeel van jouw gezin. Zo kunnen jullie samen leren anders met elkaar om te gaan.

Soms zijn er situaties waarin het goed kan zijn om even niet thuis te zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld een tijdje doordeweeks bij een gastgezin verblijven. En als bijvoorbeeld jouw ontwikkeling in gevaar is kun je ook tijdelijk bij ons in de kliniek terecht. Dit is overigens niet vaak nodig. Een opname in de kliniek proberen we zo kort mogelijk te houden, gemiddeld ongeveer drie weken. Omdat we het belangrijk vinden dat je zo snel mogelijk terugkeert naar je eigen gezin, school en vrienden.

Onze behandelaren

Al onze behandelaren zijn specialist in de breedte. Dat betekent dat ze een veelheid aan vragen, klachten en problemen in behandeling kunnen nemen. Onze behandelaren beschikken over veel kennis en ervaring, maar weten en kunnen niet alles. Wanneer dat het geval is wordt een deskundige collega gevraagd te helpen. En soms wordt de behandeling aan een andere behandelaar overgedragen. Elkaar helpen en ondersteunen is binnen Accare heel gewoon.