Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Durfpoli

Hulp om minder bang te zijn

Angst is een serieus probleem. Het kan je hele leven op z’n kop zetten. Bijvoorbeeld als je niet in liften durft. Of als je een kamer uit rent als er een spin zit. Angst voor behandeling in het ziekenhuis of de tandarts. Wist je dat er ook mensen zijn die bang zijn zonder dat ze weten waarvoor precies? Gelukkig is angst goed te behandelen.

De Durfpoli in het kort

  • Oefenen met situaties waar je bang voor bent

  • Voor kinderen van 8 tot en met 17 jaar

  • In een aantal sessies van je angst af

Waar zijn de Durfpoli's?

De Durfpoli’s vind je in Groningen, Drachten, Leeuwarden en Smilde.

Zo werkt het

We behandelen op de Durfpoli kinderen van 8 tot en met 17 jaar. We beginnen met een onderzoek. Daarna krijg je gesprekken en oefeningen. Met de oefeningen ga je stap voor stap leren durven. Kinderen met een spinfobie proberen bijvoorbeeld eerst of ze een potje met een spin erin durven aan te raken. Daarna mogen ze het potje optillen en daarna mag de spin misschien uit het potje. Zo leer je langzaam om je angst te overwinnen. Je oefent dus met situaties waar je bang voor bent. 

Onderzoek

We werken samen met Rijksuniversiteit Groningen aan de behandelingen voor de Durfpoli. We weten dat het werkt, maar we zijn nog aan het onderzoeken hoe precies.

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.