Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Baas over obesitas

Samen werken aan een gezonde leefstijl

Je bent te zwaar. En daar heb je last van. Samen met je ouders wil je dit veranderen en je best gaan doen voor een gezonde leefstijl. Dat is Baas over Obesitas. Deze groepsbehandeling is een programma voor elke jongere met obesitas. Dus ook als je bijvoorbeeld ADHD, autisme of een licht verstandelijke beperking hebt.  

Baas over obesitas in het kort

  • Groepsbehandeling voor een gezonde leefstijl

  • Je ouders doen actief mee

  • Ook hulp van een diëtist

Baas over obesitas: zo werkt het

Baas over Obesitas in een groepsbehandeling. In kleine stapjes gaan we werken aan verandering. Op die manier is de kans op succes groter en blijf je gemotiveerder om gezond te gaan leven. De groep bestaat uit maximaal zes jongeren vanaf 14 jaar. In de groep leer je hoe een gezonde leefstijl eruit ziet. En we gaan actief oefenen. Om te leren 'nee' te zeggen en plannen te maken voor moeilijke momenten bijvoorbeeld. Ons belangrijkste doel is dat jij een gezonde leefstijl ontwikkelt. Als je afvalt is dat mooi meegenomen.

Na elke groepsbijeenkomst gaan jullie samen eten. Daarna krijgen jullie nog een uur psychomotorische therapie. Op een actieve manier besteden we zo nogmaals aandacht aan het thema van de dag.

Je ouders doen actief mee

Je ouders doen actief mee. Dat maakt het makkelijker om je manier van leven echt te veranderen. Zo werken jullie aan een gezonde leefstijl voor het gehele gezin. Jullie krijgen daarbij hulp van verschillende professionals, zoals een psycholoog en een diëtist. 

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.