Spring naar inhoud
Jouw omgeving

TOPs! Training

Groepstraining positief denken

De juiste keuzes maken. Tijdens lastige situaties. Of in de omgang met anderen. Daar draait het om bij TOPs! Dit is een groepstraining voor jongeren die bijvoorbeeld agressief zijn en door hun gedrag in de problemen zijn gekomen. Bijvoorbeeld omdat ze wel eens door de politie zijn opgepakt.

TOPs! training in het kort

  • Groepstraining voor jongeren tussen 14 en 18 jaar

  • Als je door je gedrag in de problemen bent gekomen

  • Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor eigen doen en denken

Voor wie is TOPs! bedoeld?

Deze training is voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar die antisociaal gedrag vertonen. Dat gedrag zorgt ervoor dat jij in moeilijkheden bent gekomen. Of dat je onhandige keuzes hebt gemaakt. Vaak zijn het jongeren die wel eens door de politie zijn opgepakt. Maar dat hoeft niet.

TOPs! Zo werkt het

Elk mens is verantwoordelijk voor eigen doen en denken. Jij ook. Dus als je iets verkeerds doet, dan moet je zelf de gevolgen dragen. Maar in elke situatie kun je ook kiezen voor een positieve oplossing. Zodat je niet in de problemen komt, maar juist waardering krijgt. Dat leer je bij TOPs! Tijdens de training help je elkaar om positief gedrag te laten zien. Maar je krijgt ook zelf hulp en aandacht. We maken een plan tijdens het eerste gesprek. Dat doen we met jou, je ouders en je verwijzer. In het plan staan de doelen die jij wilt halen. Soms ga je daarmee thuis aan de slag. 

Er zijn aparte bijeenkomsten voor je ouders. Zo houden we ze goed op de hoogte van jouw vooruitgang. 
 

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts.