Wat is een kliniek?

Soms is één keer in de week behandeling niet genoeg maar is het beter om er meer tijd aan te besteden. Dan kan opname en behandeling in een kliniek een oplossing zijn. Daar kun je een aantal weken of maanden intensief aan je probleem werken.
Sommige jongeren komen alleen overdag, elke dag of een paar dagen in de week, en gaan ’s avonds weer naar huis. Dat heet dagklinische behandeling. Het kan zijn dat je de hele dag komt en ook bij ons naar school gaat, maar je het kan ook dat je naar je eigen school gaat en daarna naar ons toe komt.
Andere jongeren blijven ook slapen in de kliniek, soms alleen door de week, soms ook in het weekend. Dat heet klinische behandeling, of opname.
Opname kan een paar dagen of weken duren, soms ook een paar maanden.

Dagklinische of klinische behandeling kan de beste oplossing zijn als het thuis moeilijk is, voor jouzelf of voor je ouders. Soms is het goed om even van huis weg te zijn, bijvoorbeeld als er veel ruzie is, of om een bepaald patroon te doorbreken.
Als we denken dat klinische behandeling voor jou het beste is, dan overleggen we dat natuurlijk eerst met jou en je ouders.

Dappere Kat99gram.nlStorytellers Groningen