Vragenlijsten tijdens de behandeling (ROM)

Bij Accare gaan we je helpen bij je klachten en problemen. Voor, tijdens en na afloop van de behandeling meten we hoe het met je gaat. Dan kun je ook zien of de behandeling jou heeft geholpen. We meten met vragenlijsten die je digitaal (dus via Internet) kunt invullen. Op deze pagina lees je hoe dat gaat.

Waarom gaan we meten?

Wij gebruiken vragenlijsten als vast onderdeel van het onderzoek en de behandeling. Door deze vragenlijsten in te vullen, kun jij laten weten hoe het met je gaat, welke moeilijkheden je hebt en wat je van de behandeling vindt.
Je antwoorden gebruiken we om:

  • een beter beeld te krijgen van jouw problemen
  • te kijken of de behandeling helpt
  • onze hulp aan jongeren en hun ouders te verbeteren.

Invullen van de vragenlijst

Nadat je bent aangemeld bij Accare, krijg je een uitnodiging om digitaal een vragenlijst in te vullen. Je ouders en een leerkracht krijgen ook zo’n uitnodiging. De vragenlijst gaat over jouw klachten in de afgelopen weken. Je kunt de lijsten gewoon thuis via internet invullen omdat dat gemakkelijker is voor jou en voor ons. Je kunt zelf bepalen wanneer je ze invult! Voor het invullen heb je een inlogcode nodig. Deze staan in de uitnodiging.
Als je thuis geen internet hebt, kun je de vragenlijst ook bij Accare invullen. Je hoeft daar niet apart voor te komen, je kunt dit voor het volgende gesprek doen.
Tijdens of na afloop van je behandeling vragen we je nog een keer om een vragenlijst in te vullen. Je krijgt hiervoor weer een uitnodiging.

Resultaten

Jouw behandelaar ontvangt een verslag van de antwoorden die jij, je ouders en je leerkracht hebben gegeven. Samen bespreken jullie de resultaten. Zo kan je behandelaar zien welke klachten jij hebt en of deze klachten tijdens de behandeling verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek

De gegevens uit de vragenlijsten gebruiken we ook om te onderzoeken hoe goed de behandelingen werken en wat jongeren van Accare vinden. Zo kunnen we andere kinderen en jongeren in de toekomst (nog) beter helpen.
Jouw antwoorden worden anoniem verwerkt door onze onderzoekers. Dat betekent dat deze onderzoekers jouw naam niet kunnen zien. We geven jouw persoonlijke gegevens nooit aan anderen zonder dat jij daarvoor toestemming hebt gegeven.
Als je geen toestemming wilt geven voor gebruik van jouw gegevens, kun je dit aan je behandelaar doorgeven. Dit heeft natuurlijk geen gevolgen voor jouw behandeling bij Accare.

Vragen

Heb je nog vragen over het invullen van de digitale vragenlijst of de resultaten van de metingen? Dan kun je deze tijdens het eerste gesprek altijd aan je behandelaar stellen.
Als je de vragenlijst bij Accare in wilt vullen, of je hebt vragen over het inloggen, bel dan met het secretariaat van de afdeling die je de uitnodiging heeft gestuurd. Het telefoonnummer staat in de uitnodiging.

Klik hier voor een video over de vragenlijsten.