Durfpoli

Als angst grote invloed heeft op het functioneren in het dagelijks leven, kan er sprake zijn van een angststoornis. Denk aan fobieën, faalangst of sociale angst zonder verklaarbare oorzaak. Angst is goed te behandelen. Een behandeling bij Accare bestaat meestal uit individuele gesprekstherapie en oefenen met situaties die eng zijn.

Durfpoli in Groningen, Drachten, Leeuwarden en Smilde

Voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar werken de Rijksuniversiteit Groningen en Accare samen aan de Durfpoli in Groningen en sinds 2018 ook in Drachten en Leeuwarden. In januari 2019 is hier ook de durfpoli in Smilde bij gekomen. Hier wordt onderzocht wat de beste behandeling is om een fobie te overwinnen voor bijvoorbeeld honden, spinnen, liften of de tandarts. 

Effectieve programma's 

In het onderzoek bieden we geen nieuwe behandeling aan, maar wordt gekeken hoe bestaande effectieve programma’s werken bij kinderen en jongeren. Kunnen de oefeningen bijvoorbeeld beter thuis worden gedaan of bij de instelling? Is het nuttig als ouders helpen? Met de uitkomsten van het onderzoek kan Accare de behandelmethode aanbieden met het meeste effect. Zo kunnen kinderen en jongeren angstvrij het leven leiden dat ze graag willen. In 2017 hebben 32 kinderen hulp gehad van de Durfpoli bij het overwinnen van hun angst. 

Meer weten?